De Planteneters is online

Door DePlanteneters

Met trots presenteer ik je de meest kindvriendelijke website over veganisme en het kinderboek 'Op zoek'

Na maanden lang sleutelen aan de website en boek, is het eindelijk zover: de website is online en het boek is verkrijgbaar! Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt. Laat dus gerust een berichtje achter of stuur een mail naar 
deplanteneters@outlook.com

De Planteneters
Meest kindvriendelijke website over veganisme

Lees hieronder meer over de website en het boek

Website

De Planteneters is een website waar (alle) kinderen informatie kunnen vinden over veganisme. Een website zonder ‘vingertje wijzen’ en nare beelden. Deze nare beelden tonen natuurlijk de waarheid – en deze waarheid moet ook getoond worden-, maar zijn niet zo geschikt voor kinderen. Vandaar dat ik een website ben begonnen voor kinderen. De waarheid blijft naar voren komen, maar op een niet beeldende manier. Door middel van filmpjes, teksten en plaatjes wordt duidelijk wat veganisme is, waarom mensen veganistisch zijn en wat de verschillen zijn tussen het leven van een dier op een boerderij en in de natuur. De website is ook erg handig voor ouders om het gesprek aan te gaan en om uit te leggen waarom zij de keuze voor veganisme hebben gemaakt.

Samenvatting kinderboek 'Op zoek'

Het verhaal gaat over Bram. Bram is een jongen van acht jaar die in zijn dromen spannende avonturen meemaakt met zijn knuffelvriendjes: Ollie, Kalfje en Varkentje. De knuffels hebben Brams hulp hard nodig. Kalfje is namelijk haar mama kwijt. Samen met Ollie en Varkentje gaan zij op zoek naar de mama van Kalfje.

Kinderboek

In de tussentijd schreef ik dus ook een kinderboek. In ‘Op zoek’ wordt op een kindvriendelijke manier uitgelegd waar een stukje vlees vandaan komt. Dit boek is zowel geschikt voor vleesetende als vegetarische en veganistische kinderen. Een ideaal hulpmiddel om het gesprek aan te gaan met jouw kind over natuur en dierenwelzijn. Het is een leuk boek om voor te lezen aan jouw zoon of dochter. ‘Op zoek’ is geschreven in een groot lettertype zodat de iets oudere kinderen het ook makkelijk zelf kunnen lezen. Voor veganisten zit er nog een ‘secret level’ in en kun je het gesprek aangaan met jouw zoon of dochter over het leven van een melkkoe. Het is ook geen probleem als je hier geen aandacht aan wil schenken, dan klopt de verhaallijn nog steeds en is er niets aan de hand.

Kortom, genoeg te lezen!

Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt. Laat je een berichtje achter? 

Liefs, Eva